lördag 11 februari 2012

Phi Phi Island

Hej alla nara och kara!

Nu ar vi antligen i Thailand och resan har sparkat igang. Vi njuter for fulla muggar av all sol, bad och varme! Efter en restid pa ca 29 timmar fran dorr till dorr kom vi trotta fram till Phuket flygplats. Resan gick verkligen sjukt bra och tiden flygtiden gick valdigt fort. Dock fick allt sig en vandning nar vi anlande till Phuket. Klockan var ca 23.00 thaitid och vi hittade en taxichaffis som skulle skjutsa oss till hotellet som bara skulle ta ca 5 min. Det visade sig att denne pojk inte ens visste vart han skulle aka sa han stannade och gjorde nagra samtal. Efter en liten stund kom taxichaffis nr 2 och vi bytte bil och foljde med honom. Han korde oss till ett helt annat hotell och sa i princip - it's full, i pay for you, you stay here. Nar han, pa sin sjukt krassliga engelska, sa detta lat det som att han var nagon sorts pimp och han ville kopa oss. Vi fick lite panik och beordrade pojkvaskern att skjutsa oss till det hotellet vi bokat och betalat for. Vilket han sedan gjorde. Han kor in oss i nagra grander och allt kandes valdigt obehagligt. Detta var inte direkt vad vi onskat efter 29 timmars resa samt mitt i natten, nu nar klockan passerat 12. Hursom for att avrunda denna historia som trots allt slutade ratt lyckligt visade det sig att aven fast vi betalat vart rum var det fullbokat. Taxichaffisen, korde oss tillbaka till hotellet vi forst kommit till. Da vi gar in dar ar det ocksa fullt. Stamningen var inte pa topp. Men han skjutsade oss da till ett tredje hotell som var ett restort och spa, jaaakligt frascht med palmer och pool och allmant ma bra kansla. Slutet gott, allting gott. Vi kunde tillslut somna ratt gott.

Vi tog oss dagen efter till Patong. Dar traffade vi upp Bellas pappas snalla van Fredrik som ar delagare pa Harrys har nere. Han fixade boende at oss dar och far ett riktigt fint dubbelrum med tva balkonger och sa. Trivsamt! Vi spenderade dagen pa stranden, efterlangtat med soool och baaad kan jag lova! Vara bleka kroppen sken ikapp med solen.
Efter fodelsedagsmiddag for Josefin och fix gick vi mot midnatt den stora partygatan upp. Det var det SJUKASTE jag varit med om. Slar allt. Det var grymt sluskigt och ackligt, men samtidigt lite fascinerande. Men mest bara sjukt. Det sprudlade verkligen med folk, det var hog partymusik fran alla barer, klubbar och diverse stand. Prostituerade flickor som dansade pa barer och pa strippstangar overallt, sluskgubbar, massa tranvestiter och annat lost folk, och massa massa annat happening. Galet.

Idag blev vi upphamtade vid 07.30 av en taxi som tog oss till baten som tog oss over till Phi phi dar jag sitter i skrivande stund. Blasigt ute pa vattnet vilket resulterade i dyngsura turister. Dock trevlig batresa. Fick en acklig bungalow som vi direkt bytte till ett rum nara stranden. Sa nu ar vi nojda o glada igen. Precis som alla andra glada grannar vi har fran alla olika lander. Fint de.

Vi har snittat 5-6 timmars somn senaste natterna sa nu ar vi lite trotta efter det och av den staka solen. Phi phi bjuder iaf pa 30 grader och stralande sol. Brannan borjar ta sig och jag stormtrivs. Alskar detta!
Nu har ni fatt en fet uppdatering sa nu skall vi ga och ata en god middag och sedan ta oss en kall ol nagonstans. Ha det bra dar hemma!
Puss o kram

2 kommentarer:

  1. OjOjOj vilken start! Aja de e bra att ni för er talan och inte ger vika, o som Grynet sa "ta ingen skit" Fredag morgon 10 feb morgon promenad med Månzon i -17gr kyla och vacker dimfrost på träden de ni!!!!! Sola försiktigt Puss o Puss. Vi vill ha mkt bilder o uppdateringar i blogg när ni har tid för det. Känn ingen press LoveLoveLove/mam

    SvaraRadera
  2. Ja vilka äventyr, och det har bara börjat.... Jag är glad att ni är 3 förståndiga tjejer.
    Massor av pussar.
    Maria

    SvaraRadera